Prickig...

26765-113 

... är nästan hela lilla jag! Jag har fullt med prickar på kroppen, på huvudet och i ansiktet - de finns överallt! De kliar så det kryper i hela mig och mina "myror i brallan" verkar vara mer aktiva än vanligt, säger mamma. Jag springer runt i bara blöja och en tröja (fast den skulle jag gärna slippa också...).

 En sval dusch är skönt när det kliar

Jag har alltså vattkoppor. En massa röda prickar som bara blir fler och fler. Hur många får egentligen plats? Jag har ingen feber och orkar vara uppe som vanligt. Det är kliet som är lite jobbigt... Mormor har gett mig en superduper-spray som mamma sprutar på prickarna. Det är skönt och då ligger/står jag alldeles stilla. Idag fick jag även medicin (av doktorn i telefonen) som skulle hjälpa mot kliet, men den var INTE god! USCH! Jag fick väl i mig lite (under protest!) så att mamma iallafall blev nöjd...

Det tråkigaste med vattkoppor är att man bara får vara hemma och inte träffa någon. Mamma och pappa säger att det kommer att vara så ett tag tills jag inte smittar längre. Jag hoppas att det inte är allt för länge... Jag vill träffa mina kompisar! Idag fick jag bara stå i fönstret och kolla när de gungade på gården... Jag vill ut!

Nu ska jag och mina prickar gå och lägga oss - go'natt...
"Kliiga" kramar från prickiga lilla M

Tåg, regn, ägg och prickar

Det var ju påsk förra helgen och jag var inte hemma – därför ”bloggade” jag inte förra söndagen. Men nu är det ”vanlig” söndag igen så varsågoda!

Innan påsk var jag och mamma på äventyr! Vi åkte tåg från Jönköping till Löddeköpinge i Skåne för att hälsa på mammas kompis Michaela och hennes familj. Lotta, Frida och Olle som bor i Norrköping var också där (vi åkte samma tåg). Vi kom dit på måndag förmiddag och åkte hem tisdag eftermiddag. Vi var i lekparken, lekte med varandra, sov på en stor luftmadrass, var på McDonald’s och hade jättekul! Det var roligt att träffas (det var så länge sen sist att jag inte kommer ihåg det) – Edvin hade ett mycket fint rum med massor av spännande saker att leka med, Frida gjorde jättefina påskkort till mig och mamma, Olle och jag spelade lite hockey och jag försökte visa Vincent hur man går (fast mamma sa att jag inte kunde gå så fort för man måste vara försiktig i början så man inte slår sig). Det gick bra att åka tåg både dit och hem – jag förvånade mamma! Hon trodde nog att hon skulle få jaga mig i hela tågvagnen, men jag satt mest i mitt säte och åt russin, kex, russin, vindruvor, russin och lekte med olika saker. Det var så svårt att gå i tåget – det var så vingligt – så man gjorde bäst i att vara på ett ställe! Jag hoppas vi kommer att åka tåg snart igen!
 På tåget    I lekparken   På luftmadrassen

Påskhelgen var lång och den började på skärtorsdagen. På förmiddagen var jag i Stadsparken och träffade Maja, Filip, Christofer, Hanna och Ingrid. Vi lekte i lekparken fast det var kallt och regnigt. Som tur var fick jag krypa ner i vagnen när det var dags för fika och där var det så varmt och mysigt att jag somnade...
 Regn? Sydväst och regnkläder på!   Skönt att krypa ner i vagnen...
På kvällen var Julia och hennes föräldrar var på besök. Det var kul för det var jättelängesedan jag träffade henne! Vi lekte i mitt rum och busade. Hon visade mig att hon tränat på att stå!
Dagen efter besökte vi mormor och morfar i sommarstugan. Jag fick ett påskägg som innehöll russin (det gillar jag…), en liten bok och en napphållare. TACK! Vi var där hela dagen och jag busade med hunden Bea – hon gillade när jag hade något ätbart i handen…
På påskafton åkte vi till farmor och farfar i Vimmerby. Vi åt påskmat och jag tyckte bäst om prinskorven, omeletten och glassen! Mmmm… Det var roligt att träffa alla; farbror Tobbe, Evelina, farbror Conny, pappas moster Nettan, pappas kusin Johanna och pappas morfar och mormor var också där. På kvällen åkte mamma och pappa iväg utan mig men det gjorde inget – jag hade kul med farmor och farfar. Jag somnade till och med utan mamma eller pappa! När jag vaknade halv 7 nästa morgon så var de tillbaka…!
Jag var i lekparken med farmor och farbror Conny på annandag påsk medan mamma och pappa var iväg på nå’t (jag vet inte riktigt var det var) och där fanns en snäll kille som lät mig låna hans boll. Innan vi åkte hem hälsade jag på min kompis Ester – det var länge sedan vi träffades! Hon visste knappt att jag kunde gå… Och det har jag ju kunnat länge!?!

Jag har varit med pappa på hans skola. Det var i tisdags när mamma jobbade. Det var nog lite svårt för pappa att koncentrera sig på gruppuppgiften när jag var med, men jag tycker ändå att jag skötte mig bra. Det roligaste var när pappas kompis Dan tryckte på datorn så att Cd-ROM-spelaren åkte ut – då hjälpte jag honom att trycka in den igen. Det gjorde vi många gånger…

Julia och jag har äntligen fått leka igen – hon har ju varit sjuk och så har hon varit ute och rest (Schweiz). Hon berättade för mig att hon ska åka dit igen till hösten och stanna där i flera månader. Vem ska jag leka med då? Jag kommer att sakna henne… Men hon kommer ju hem igen och då får vi se till att ta igen det vi missar! Jag kanske kan övertala mamma och pappa att vi kan åka dit och hälsa på? Vi får väl se… När Julia var här igår så testade vi att ha blöjorna på huvudet! Det tyckte jag var kul!!


I dag vaknade jag med tre röda prickar på kroppen och i ansiktet… Det kanske är vattkoppor, säger mamma och pappa. Innebär det att jag är sjuk? Men jag har ju inte feber så de kanske har fel? När jag badade i kväll hade prickarna förökat sig och blivit betydligt fler. Undrar hur många prickar som får plats på lilla mig? Jag återkommer med rapport…

Sov gott!
Lilla prickiga M


Den här veckan...

 ...har det inte hänt speciellt mycket… Flera av kompisarna har varit sjuka så jag har mest varit hemma med mamma och pappa. Mormor har varit och hälsat på och då lärde hon mig hur en katt låter! ”Mmmm” (= mjau) Jag kan även hur hästen låter (det lärde jag mig för några veckor sedan).

I kväll har jag hjälp till att tvätta. Jag har ansvaret för att nyckeln till tvättstugan är med från och till lägenheten och så kollar jag runt i tvättstugan så att ingen har glömt något. Jag har försökt att hänga upp min pyjamas, men det var alldeles för högt upp till linorna och jag fick inte ner den i den lilla tratten som sitter på torkmaskinen där jag brukar stoppa ner strumpor… Jag tycker om att hjälpa till med tvätten!

Jag har träffat en liten tjej som är 5 månader yngre än mig. Hon och hennes mamma var här och fikade i fredags. Hon heter Filippa och jag tyckte det var kul att klappa henne.  Hon låg mest på golvet och krälade så jag försökte använda henne som en liten stege, men det tyckte inte mamma alls var en bra idé… Fast det var tur att jag inte klev upp på henne, då kanske hon hade blivit ledsen!

I går lördag så var jag, pappa och mamma i lekparken. Det var kul! Vädret var inte lika roligt så det var till att ta på regnjackan, överdragsbyxorna, mössan och vantarna. Jag gungade i den lilla gungan, åkte på motorcykeln och hälsade på i den lilla stugan. Fast roligast av allt var att springa runt i sanden! Visst trillade jag ibland men det gjorde inte ont. Jag ville inte alls gå hem…
    

I morgon ska mamma och jag på äventyr! Vi ska åka tåg ner till Skåne med Frida och Olle och deras mamma (från Norrköping) och där ska vi hälsa på Edvin och Vincent och deras föräldrar. Det ska bli spännande, fast jag hörde att mamma är lite orolig för hur tågresan ska gå – jag har ju så mycket spring i benen! Det är tråkigt att pappa inte ska följa med, men han har visst en hel del att göra på skolan. Han slipper även att gå upp tidigt – tåget går visst 10 över 7 på morgonen! Oj, vad tidigt – oftast sover jag då…zzzzz Jag ska be mamma ta med kameran så att både pappa och ni får veta hur resan blev!

Glad påsk & god natt - vi hörs nästa vecka!
Lilla M

Nu har det hänt igen -

- det har gått alldeles för lång tid sedan jag skrev på bloggen... Förlåt! Jag måste prata med mamma om det här så det blir oftare - hon får påminna mig varje gång det är söndag så ska jag försöka skriva då. Alla ni som jobbar måste ju ha något spännande att läsa när ni kommer till jobbet på måndagarna! Jag ska göra mitt bästa för att bli bättre på att blogga... (Fast ibland undrar jag om det är någon som läser min blogg - jag får inte speciellt många kommentarer...)

Det har hänt både roliga och tråkiga saker sedan vi hördes sist - vi börjar med de roliga! Julia har fyllt 1 år så jag, Emelie och Tea var och grattade henne med våra mammor. Hon fick många paket och vi åt tårta och fikade. Det var kul!
 Hos födelsedagsbarnet Julia

Jag har varit på öppna förskolan flera gånger och lekt med andra barn, mina kompisar har också varit där. Det finns massor av plats att springa omkring på och två små trappor att krypa uppför eller ta sig nerför. Jag har inte riktigt kommit på vilket sätt som är bäst att ta sig ner för en trappa på. För tillfället så stannar jag precis vid kanten (halva fötterna över) och väntar på mamma som kommer rusande efter!!! Hihi! Hon brukar dock snabbt vända på mig så jag måste krypa baklänges nedför, men det tycker jag inte är speciellt kul - man ser ju inget då! Jag föredrar att gå, men det är så svårt när man inte har någon att hålla i... Det blir till att fortsätta trappträningen!?!

Farmor och farfar har varit på besök. De var här en hel helg - det var kul att träffa dem och leka med dem! Jag fick en gosig nalle - tack! Jag har även träffat mormor och morfar och mamma och jag har sovit över hos dem. Jag har också varit i Gällstad med mamma och mormor och då köpte mormor regnkläder till mig - TACK snälla! De ska jag ha på mig när jag ska ut och leka i regnet!

Jag har varit på badhuset två gånger! Ena gången med Albin, Minna B och Stella och den andra gången var Emelie med. Det var jättekul, fast det var lite kallt! Det var inte 37-38 grader i vattnet som man har i badkaret hemma... Brrr!  Det blev till att bada en stund och sedan gå upp och värma sig och fika lite. Jag hoppas att vi gör det snart igen, fast då måste jag nog be mamma om nya badkläder - de blå badbrallorna börjar bli för små! Tyvärr glömde mamma kamera båda gångerna...
'
Det allra tråkigaste som hänt sen sist var när pappa och hans lag åkte ur slutspelet. De förlorade semifinal nr fyra och därmed så hade Pixbo vunnit flest matcher och gick till final. Usch, vad synd! JIK spelade jättebra och ändå gick det inte vägen...  Och jag som orkade att heja hela matchen! BLÄ! Två saker är dock bra med att det gick som det gick - det ena är att pappa är mer hemma på kvällarna så jag inte bara behöver busa med mamma hela tiden - det blir lite tråkigt i längden. Det andra är att han inte är så skäggig längre - slutspelsskägget är bortrakat! Jag förstår att pappa är besviken över utgången så jag gör mitt bästa för att muntra upp honom - att busa med draperiet i mitt rum är ett sätt!
 Pappa (-oj, vad skäggig han var ett tag!) och jag leker "titt-ut"

Sov gott! Vi hörs (förhoppningsvis...) på söndag igen!
Kram
Lilla busiga M