Oj!

Vad det har hänt mycket sen sist!! Jag har haft fullt upp - det är därför det har dröjt... Förlåt!

Vad har jag då gjort? Jo, det allra största och bästa är att jag har firat min första födelsedag!!Hurra för mig!
 Jag fyllde 1 år...
Den var i lördags (25/2). Jag vaknade redan vid halv 5 på morgonen (på natten tycker mamma och pappa...) och kunde inte sova... Det kändes att det var något speciellt på gång! Jag somnade dock om... (vilket gjorde min föräldrar väldigt glada!)
Till en början var dagen som vanligt, men efter lunch började det komma besök: farmor, farbror Conny, fafar var redan på plats (återkommer till det senare), mormor, morfar och morbror Henke och de hade med sig en massa paket! Åh, vad det var kul! Jag blev helt vimmelkantig... En massa fina saker fick jag, t ex en lekmatta, en egen ministereo, ett litet stall med hästar, en rosa cykelhjälm, en barnsits till mammas/pappas cykel, kläder, mm. TACK för allt! TACK även ni som kom ihåg min födelsedag och skickade kort, sms och ringde. Jag vill fylla år jämt!
 Paketer i mängd...
Jag fick äta tårta alldeles själv och det var hur kul som helst! Tårtan hade Majas och Milles mamma Annika gjort och den var jättefin, fast jag fick inte i mig så mycket - jag geggade mest... Hihi!
 Jag fick duscha efter tårtätningen...

Vad har hänt mer? Jo, pappa har brutit armen så han kan inte spela innebandy med sitt lag (som har börjat spela slutspel). Stackars honom!! Jag har försökt att muntra upp honom och jag tror att jag har lyckats lite. Det var inte så bra timning för just den veckan som han blev skadad så skulle mamma jobba på sin skola! Som tur var kunde farfar komma och bo hos oss några dagar så att mamma kunde jobba iallafall. Tack för hjälpen farfar! Pappa har armen i gips och han var borta en hel eftermiddag på sjukhuset då han blev opererad i armen. Efteråt hade han jätteont... Nu mår han bättre och kan till och med lyfta upp mig! Hurra! Hoppas han blir frisk fort...

Jag har varit på flera kalas: Minna Bååth har fyllt år och Mille har också haft födelsedagskalas. Jag ska också ha kalas för mina kompisar men det blir visst inte förrän nästa vecka - mamma orkade visst inte fixa nåt den här veckan... Typiskt!

Tårtätningen på födelsedagen verkar ha varit ett startskott för att få testa och äta själv för nu klär mamma på mig ett stor förkläde med ärmar när det är matdags och så får jag en egen sked! Det är jättekul, men det är svårt att få in maten i munnen. Tur att mamma hjälper till annars skulle jag få hålla på länge innan jag blev mätt!?!
 
Det mesta hamnar på golvet även t o m om jag äter med händerna.... Men träning ger färdighet så det blir väl bättre och bättre! Något som jag tränade på mycket och som jag nu kan är att resa mig upp från golvet till stående alldeles själv - bra va? Nu går det snabbt när jag ger mig av och mamma och pappa har fullt upp med att hinna med!?!

Nu måste jag sova - imorgon ska jag till BVC och träffa tant Ulla igen!
Vi hörs snart igen - go'nattkramar från den nyblivna 1-åringen
/M

Sjukstuga, barinspektion, fåtöljklättring & gäddfiske

Rena rama sjukstugan har vi haft här hemma den senaste tiden. Jag har mått ganska bra (bara lite snuva och hosta), men både pappa och mamma har varit krassliga. Pappa har varit så sjuk så han fick gå till farbror doktorn och få medicin. Det allra bästa med det var att pappa fick träningsförbud så han har varit hemma mycket det sista!?! Det gillar både jag och mamma, fast det är ju tråkigt att pappa inte har mått bra… Mamma slapp heller inte undan förkylningen. Nu är vi dock alla på bättringsvägen!

I torsdags fyllde farfar år så vi åkte till Vimmerby och överraskade honom. Vi satt på restaurangen när han, farmor, farbror Tobbe och farbror Conny kom. Han blev paff och glad över att se oss! Evelina var också med och vi var på restaurangen där hon brukar jobba så hon visade mig en massa saker. Jag fick bland annat följa med in bakom baren och kolla på alla flaskor och glas som fanns där… De var roliga att rycka i – det skramlade så roligt!?!

Jag har varit och kollat på när Julias pappa spelade innebandy med en gul tröja – landslaget heter det visst. Sverige spelade mot Tjeckien. Jag hade också en gul tröja (med blå kronor) på mig så att alla kunde se vilket lag jag hejade på… Vi vann!

Nu kommer jag upp själv i den stora grå fåtöljen! Det är hur enkelt som helst att klättra upp på fotpallen och sedan vidare till fåtöljen. Och det spelar ingen roll att mamma vrider på pallen – jag kommer upp från den höga sidan också… Hihi!
 Titta, vad jag kan!


 Pulkaåkning på isen i Bondstorp
Idag söndag har jag varit ute hos mormor och morfar i sommarstugan! Det var flera andra där; min syssling Emil, hans mamma Jenny och hans moster Karin med sin Johan. Hundarna Bea, Liesen och Wilma och gammelfarbröderna Olle och Rolf var också där. De fiskade med angel och då gäller det att springa fort till det hål i isen där skottet small. Jag fattade inte riktigt att hur det funkade men de fick i alla fall upp tre stora gäddor på det viset. De var spännande att titta på! Fast de såg lite otäcka ut… Johan var den om drog upp flest fiskar – de två största!
 Johan, pappa, jag och de tre gäddorna
När jag kan springa fort så ska jag också hjälpa till! Jag satt mest i pulkan och kollade på och så fick jag hjälpa morfar att grilla korv.
 Vid elden
Det är gott med korv! Vi luktade som rökta sillar när vi åkte hem…

Busiga kramar
Minna


Frisk - "peppar, peppar..."!

Den här veckan mår jag mycket bättre än jag gjorde när jag skrev sist. Benen är fulla med spring och huvudet är fullt av ljud som vill komma ut! Åh, vilken tur att vi mår bra så att vi kan träffa kompisarna och busa...

Jag har varit på två ställen där det varit många barn, både såna som jag och lite större barn. "Öppna Förskolan" heter visst båda ställena...? En var i det gula huset inte så långt från oss (Sofia Prästgård) och den andra fanns i den gröna kyrkan där mamma och jag var ibland när jag var mindre (Jundedals Öppna Förskola). Det var jättekul på båda ställena!
  Minna Bååth och Albin följde med till det gula huset. Där hade ingen av oss eller våra mammor varit förut. I rummen fanns massor av leksaker men det allra roligaste var den stora trumman som tanten spelade på när vi hade sångstund. Jag fick hjälpa henne att spela  när vi sjöng och mamma fick hålla i trumman för jag blev så ivrig att den nästan välte...
  Till det andra stället hängde Julia, Emelie och Stella med. Där fanns också massa leksaker och jag gillade mest att krypa upp och ner för den lilla trappan! Det var svårt nerför och mamma envisades med att vända på mig hela tiden så att jag skulle krypa baklänges. Varför? Då ser man ju inte vad man hamnar... Efteråt följde Emelie och Julia med mig hem (mammorna fick hänga med också) och vi lekte i mitt nya rum (som börjar bli klart...)! Vi hade jättekul och när de gick hem så somnade jag nästan med en gång och sov länge...
 Emelie, jag och Julia slappar bland kuddarna i mitt rum

Jag har glömt att berätta om mina nya skor! De är röda och svarta och de knäpps med ett band. Mormor har köpt dem åt mig (Tack, snälla mormor!). Jag tycker det är svårt att gå med dem på fötterna... Det känns så tungt så jag lyfter fötterna högre och då blir det lite vingligt. Jag får helt enkelt träna så att jag snart kan gå ute!
 Fina, va?

Ett nytt "skademärke" i ansiktet - jag skrapade näsan igår när jag var med nere i tvättstugan... Den dumma tvättkorgen på hjul välte över mig när jag skulle ställa mig upp! Inte nog med att huvudet fick sig en smäll - det blev alltså ett märke på näsan. Det gjorde jätteont....
 Vid frukosten dagen efter smällen...

I söndags var farmor, farfar, farbror Conny, farbror Tobbe och Evelina på besök. De skulle titta på pappa när han spelade match. Det var kul att träffa dem igen! Men istället för att hänga med och kolla på innebandy så var jag kvar hemma och lekte med mormor och morfar. Det var mycket kuligare (även om pappa och hans lag vann!)!!

God natt!
Minna