Vart tog maj månad vägen?

Nu har det blivit sådär igen – vi har glömt av att skriva på bloggen… Ooops! Det är så mycket att göra nu för tiden att jag helt enkelt knappt har tid! Även mamma och pappa har mycket så de glömmer att påminna och hjälpa mig… Vi får hoppas att det lugnar ner sig!

Vad har då hänt sedan sist?

¤ Jag har varit hos farmor och farfar. Jag var själv med dem nästan en hel dag medan mamma och pappa var iväg på nåt med Esters mamma och pappa. Tobbe och Evelina var också hemma i Vimmerby så jag hade många att leka med!

¤ Jag har varit på picnic i Stadsparken med Emelie, Mille, Smilla och lille Axel. Vädret var soligt och skönt och jag, Mille och Emelie undersökte de stor träden. Mamma kallade mig för trädkramare…
 "Trädundersökning" - Mille, jag och Emelie
 Smilla och Axel satt med sina mammor när vi andra sprang runt!

¤ Jag har varit med mormor när mamma jobbade och pappa var i skolan. Vi var ute på promenader och lekte i mitt rum! Jag ville inte att hon skulle åka hem...

¤ Mamma har smittat mig med ögoninflammation. Ögonen har runnit och har varit helt fyllda med gult klegg. En morgon fick jag inte upp det högra ögat! Nu är det dock på bättringsvägen och även mamma börjar bli frisk (hon har varit förkyld också).

¤ Jag har fått en röd gunga ute vid mormor och morfars sommarstuga. Morfar har även satt upp en till mamma så att vi kan gunga samtidigt! Bra, va?
 "Gunggunggung vid sommarstugan..."

¤ Jag har varit hos tant Ulla på BVC. Pappa var med mig för mamma var alldeles för förkyld för att vi skulle vilja ha henne med… Nu är jag 78,5 cm lång, väger ca 9,5 kg, har sex tänder (två nere och fyra uppe) och en ”massa” ljust hår! Jag börjar bli stor…

¤ Jag har lärt mig rörelser till fler sånger: nu kan jag även ”Lilla Snigel” och ”Fisken simmar”. Det är jättekul att sjunga dem och mamma tränar med mig varje dag.! Jag kan även härma några djur: kaninen (den är jag bäst på), hunden, ankan och hästen. Jag håller på att lära mig katten (den kunde jag förut, men jag kommer bara ihåg att man lägger huvudet på sne...) och fåret, men det är lite svårt.

¤ Jag har blivit jättebra på att klättra upp på stolar och dylika saker. Alla stolarna (inklusive min RuffKnuff) ligger numera på golvet hemma hos oss. Toastolen är ingen match och idag lyckades jag även att klättra upp på en pall! Det är som om att benen lever ett eget liv när jag kommer nära något som ser ”klätterbart” ut – man bara måste testa!

¤ Jag har varit hos morbror Henke och busat lite. Han hade många roliga CD-skivor som man kunde plocka med. Jag, pappa och mamma var där och kollade på TV för Henke hade en kanal som inte vi har och på den var det innebandy-VM och vi ville ju kolla på Julias pappa och på Jakob när de spelade med Sverige! De vann förresten allt och blev bäst i världen! Hurra!
 Jag och morbror Henke busar i soffan!

¤ Vi har firat Mors Dag! Det gjorde vi ute hos mormor och morfar där vi var hela dagen. Jag gav ett litet diplom som även var som ett presentkort på biobesök och middag till min mamma. Jag hade gjort det nästan själv - pappa fick hjälpa mig lite. Hon blev jätteglad! Det blev många pussar och kramar...

Vi hörs!
Kram
Klätter-Minna

Vattkoppsfri imsevimse i vårtider

Nu är de borta! Prickarna alltså! Och det har de varit i nästan en vecka… Vattkopporna syns bara som små rosa märken numera och jag får äntligen leka med kompisarna igen! Så det är vad jag har gjort hela veckan!
Veckan då jag hade en massa prickar var tråkig mest hela tiden för det enda som hände var ingenting… Jag var bara hemma med mamma och/eller pappa hela tiden.
  ZZZZZZZZZ
Som tur var kom mormor kom en kväll och lekte. Under tiden som jag var prickig hann jag även slå i näsan ordentligt så att det blev ett rött märke. Det var en låda som inte gjorde det jag ville när jag skulle stiga ur den…
 Trots skadan så kunde jag rynka näsan så mammas glasögon inte gled ner...

Tillslut hade jag skorpor på alla prickarna och fick jag träffa folk igen (det tog en vecka). De första som jag lekte med var Maja och Mille. Vi hade hur kul som helst och vi har träffats flera gånger den senaste veckan och lekt, både ute och inne.

Våren är här! Vädret har varit jättefint nu när jag blivit prickfri så vi har varit ute mycket. Jag har varit i lekparken med Julia – då smakade jag på sand. Det var inte jätteäckligt, men inte heller speciellt gott. Mamma och pappa blev äcklade och tyckte jag skulle sluta med en gång. Undrar varför…? Julia visade hur bra hon har blivit på att gå – kul! Emelie har också varit i lekparken med mig och då var även Mille och Maja med. Vi kollade in ankorna…
Jag har även träffat Minna B, Stella, Lucas och Albin. Vi har lekt i ute, både i Minna B’s lekpark och uppe i Stadsparken. Jag och Stella undersökte kottarna och turades om att hålla i dem!
 Kottundersökning i ett soligt Stadsparken

Nu kan jag alla rörelserna till ”Imse vimse spindel”! Så fort jag hör låten så börjar händerna och armarna röra på sig.  Det är inte varje gång jag gör alla "momenten", men ”ner faller regnet, spolar spindeln bort” sitter varje gång. Tyvärr sjunger mamma och pappa lite för sakta för de ligger hela tiden en takt efter mig! Vi får öva lite mer tillsammans så att vi blir mer samspelta…

Må gott i vårvädret – vi hörs snart igen!
Kramar
En nästan helt prickfri Minna