Ibland får föräldrar för sig saker...

... som till exempel min mamma. Hon tror att jag slår mig så mycket att hon numera tvingar på mig en skumgummihjälm när vi är hemma! Den är inte alls speciellt skön (kliar under hakan) och jag ser inte riktigt klok ut i den heller! Kolla själva:

 Från sidan         Vad den kliar! (Julia ville inte ens titta på mig...)

Fast jag måste erkänna att den faktiskt hjälper mot ont... Jag antar att jag får försöka stå ut med den nu när jag älskar att resa mig upp och sedan släppa händerna för att kolla om jag kan stå och balansera. Det kan ju göra jätteont när man trillar omkull... Mamma har ju inte alltid koll när jag reser mig upp - jag är snabb!

Igår (tisdag) var jag och mamma i Habo och hälsade på Albin som flyttat dit med sin mamma och pappa och alla sina leksaker. De bor nu i ett jättefint hus. Stella, Minna B och Lucas kom också dit med sina mammor. Vi lekte med Albins alla leksaker och det var kul. Roligast var att träffa alla - det var så länge sedan vi träffades och lekte! När vi åkte hem så var jag jättetrött och somnade nästan innan vi satt oss i bilen...

 I lektagen!       Jag, Minna B, Stella, Lucas och Albin

Ikväll var vi hos mormor och morfar och busade. Jag rev ner en blomma, bytte kanal på TV:n ibland, jagade Bea och babblade högt när de andra pratade. Det var jättekul och morfar skrattade åt mig nästan hela tiden. Mormor killade mig i ljumskarna så skrattade jag högt! Gissa om jag var trött när vi åkte hem...

Imorgon är det babysång igen - jippi! Jag hoppas att alla mina kompisar kommer! Pappa har berättat att jag ska få besök imorgon och på fredag - jag återkommer när jag vet mer...

Go'natt!
Minna


Jag kan...

...ganska mycket nu!?! Till exempel så kan jag...

... stå jättelänge själv!?! Och gå några steg!?! Ibland när pappa, jag och mamma lekte så tränar jag på att gå mellan dem. Oj, vad bra det går ibland! Jag kan stå still och sedan gå några vingliga steg. Jag har till och med testat att dansa lite när jag står själv - och det har gått bra! Däremot är det svårt att gå upp på tå... Tur att någon av dem sitter bakom och tar emot!
Idag söndag testade jag till och med att gå mot pappa, vända själv innan jag kom fram till pappa och gå tillbaks till mamma. Gissa om de blev helt paffa! Hihihi!

... klappa händerna när jag vill. Idag lät det till och med!?! Fast jag gör det inte alltid när någon ber mig - jag bestämmer själv!

... sitta på knä och stå på knä. Då når man längre än om man sitter!

... sträcka upp händerna i luften när mamma eller pappa säger "upp med händerna"!

... flörta! Jag blinkar långsamt med ögon och ler mitt bästa leende - folk blir jätteglada! Det är roligast att göra det när vi sitter vid matbordet. Igår visade jag Jakob, Sofia, Elisabet och Andreas mina allra bästa blinkningar.

...riva ur alla mina böcker ur bokhyllan och ibland hänger mammas och pppas böcker också med!

... resa mig upp om jag håller mig i något. Ibland glider dock fötterna iväg - det gäller att ha bra fäste under fötterna!

... heja på pappa när han spelar innebandy! Idag spelade de i en jättestor hall mot Pixbo och gissa vad? De vann - igen! Hurra vad de är bra! Jag orkade titta i nästan två perioder, sedan började det klia i kroppen - jag fick nog en myra i brallan!?!

Go'natt!
/Minna

PS. Morbror Henke har kommit hem från sin USA-resa och hade handlar presenter till mig - ett par jättecoola Converse-skor (brun-rosa) och en jättefin röd huvtröja med text på magen! TACK!! DS. 


Jag tränar och tränar...

... på att ställa mig upp. Det är lite svårt för fötterna glider isär och benen lyder inte riktigt, men det går bättre och bättre!

 Jag har fått en jättesöt katt av min "låtsasstorasyster" Maja (Milles storasyster)

Ikväll (onsdag) när jag tränade med mamma på köksgolvet (pappa var på träning) så gick det ganska bra faktiskt! Mamma behövde bara hålla mig lite i armen. Fast hon var lite okoncentrerad för hon pratade med sin kusin Anna i telefon samtidigt... Jag gjorde mitt bästa för att göra mig sedd och hörd. Tillslut blev jag så trött på det långa telefonsamtalet att jag blev arg på riktigt!! Då la de äntligen på...

Sedan vi hördes sist så har jag börjat i den nya babysimsgruppen (i måndags). Gruppen heter "delfingruppen" och vi är som små delfinungar allihop! Det var fullt ös från första början och vi gjorde en massa dyk. Vi dök samtidigt alla barn och så fick vi dyka med de vuxna när vi satt på axlarna. Jag satt på pappas axlar och det dyket gick jättebra. Jag älskar att bada!

Jag har haft några besök. Mille och hans mamma kom förbi och tillsammans gick vi ner till stan (i måndags förmiddag). Vi babblade en massa med varandra medan våra mammor fikade!
Mammas kompisar Elisabet och Nicole var här igår (tisdag kväll). Det var jättekul för mamma och jag hade lite tråkigt innan de ringde på! Elisabet och jag kröp omkring på golvet och jag visade min favoritbok.
Emelie var här i förmiddags. Hon och hennes mamma kom och hämtade mig och mamma och så gick vi en sväng på stan. Föst var vi inne i en ny barnaffär där det fanns en massa fina saker. Mamma var helt lyrisk... Vi köpte något som jag visst ska ha på huvudet någongång i december... Den var lite för stor men väldigt god att suga på! Tillslut hamnade vi på ett café och dit kom även Albin och Stella och deras mammor. Jag och mamma delade fåtölj och det var kul att kättra omkring på den. Jag blev så trött att jag somnade i mammas famn...
 
När jag vaknade upp så var vi hemma igen och jag hade fått besök - igen. Den här gången var det min syssling Emil och hans mamma som kommit på fika. Det var längesedan jag lekte med honom! Jag körde runt i min gåstol och han puttade på ibland. Vi hade kul! 
 Syssling Emil och jag

Det var länge sedan jag träffade Julia - hon har varit lite sjuk. Jag hoppas att hon snart blir frisk så att vi kan leka igen...

Kram
/Minna

Oj...

... vad länge sedan jag skrev...! Man kan tro att det inte har hänt något, men det har det!?!

I onsdags morse när jag vaknade var det bara pappa som var där, mamma var inte hemma. Hon var på sitt jobb och hjälpte några stora barn att bli bättre på att räkna. Jag och pappa hade mysigt och när mamma kom hem så visade jag vad vi övat på - att GÅ! Jag kan numera ta några stapplade steg mellan mamma och pappa men det är svårt att hålla balansen... Det gäller att inte ha för bråttom!
 Det kom något på posten...
Den här dagen fick jag ett stort paket på posten som innehöll jättefina böcker. Jag fick läsa dem direkt och de handlade om något som heter jul. Jag vet inte riktigt vad det är, men det ser ut att vara något jättekul! Den kommer visst snart, så det är väl bara och vänta och se om det stämmer...
Innan vi åt lunch gick vi en promenad till Ica Maxi med Julia och hennes mamma. Jag kollade på när hon och min mamma försökte få Julia att skratta för att hon skulle se glad ut när en fotograf tog några kort. Det var kul, för de lyckades inte! Jag tror Julia var för trött...
På onsdagskvällen var vi och hälsade på en stor svart hund som heter Oliwer. Han var jättesnäll men jag tyckte att det var lite läskigt när han luktade på mig. Han är mycket större än morfars och mormors hund... Jag och Julia gav honom en leksak som pep jättehögt - hihi!

 Restaurangbesök! Emelie till vänster om mig och Julia till höger
I torsdags förmiddag var mamma borta lite igen på sitt jobb. Jag trodde att pappa skulle följa med till babysången, men vi fick besök av farfar och farbror Conny. Det var också kul! Vi mötte mamma på stan och även Julia och Emelie och deras mammor. Vi åt på restaurang och det var kul. De hade roliga barnstolar där - man kunde stå upp på fotstödet när man åt... Mamma spände fast mig till slut så att jag inte skulle trilla ur... När jag kom hem sov både mamma och jag länge.
När jag vaknade så gjorde jag det som jag brukar göra - åkte runt i gåstolen och rev ut alla mina leksaker. Iibland hittar jag även andra saker att leka med.
 Det gör ONT när man slår i huvudet under bordet!
Jag brukar även vara på golvet och det händer att jag kryper runt soffbordet. Det är inte så lätt att ställa sig upp där - det finns inget bra att hålla sig i utan man slår ofta i huvudet när man försöker! Roligast är när mamma och/eller pappa eller någon annan busar med mig!
 Tittut!
På kvällen så flyttade pappa min säng så nu står den vid foten av mammas och pappas stora säng. De har tänkt att jag ska sova i den mer och mer.... Vi får väl se hur det går! Jag vill ju så gärna vara nära...

I dag fredag var mamma återigen borta när jag vaknade. Pappa ocg jag var och handlade lite och sedan plockade vi undan lite i lägenheten. Vi åkte bland annat ner i förrådet med några roliga kartonger som jag gärna hade haft kvar uppe...

På kvällen kom Julia och hennes mamma hit. Julias pappa har åkt bort till ett annat land så vi tyckte att de kunde tillbringa kvällen med oss. Först så lekte vi på golvet och det gick ganska bra, fast det blev bara en stund för sedan tyckte mamma och pappa att jag blev lite våldsam - jag försökte ju bara krama Julia! Då fick jag sitta i min stol och äta lite kex, men både Julia och jag var mer hungriga så vi fick gröt.
Efter gröten började det skojiga!
 Före...     ...och efter!?!
Pappa och jag plumsade i badet och Julia plaskade från sidan. Vi blötte ner våra mammor och tillslut fick även Julia komma i badkaret - hurra, vad kul! Sedan busade vi i mammas och pappas stora säng tills vi blev helt slut...

God natt!
Kram Minna

De två senaste dagarna...

... har varit ganska lugna men ändå fyllda av aktiviteter! Igår var det sista gången på babysimmet för den här gången och då testade pappa och jag att dyka tillsammans. Jag låg på hans rygg med armarna runt halsen och så dök vi ihop. Det gick bra! Fast mamma sa att halva mitt huvud var över vattenytan - det var svårt för pappa att komma djupt ner i vattnet. Vi får väl träna mer på det när vi börjar i fortsättningsgruppen nästa vecka!
 Mitt diplom från babysimmet (det är inte jag på kortet)!
Innan badet så var mamma och jag med mormor i morbror Henkes lägenhet. De fixade med blommorna och jag dammade golvet medan jag kröp... Det fanns många goda sladdar att tugga på!

På kvällen kom Julia förbi och visade att hon fått sin första tand! Jag har ju inga tänder än så jag vet inte riktigt hur det är att få och ha tänder. Men det ser ut att göra lite ont när de kommer upp... Vi får hoppas att det går bra för mig också!

Idag har jag, Julia och Emelie varit med mammorna på den där mammaträningen som de brukar gå på. Vi hade kul och lekte med varandras leksaker. Emelie kröp omkring ganska mycket och Juia var lite trött. Vi somnade alla tre på vägen hem. På eftermiddagen var vi på besök på mammas jobb. Det var kul! Det kom fram massor med folk - både stora och lite mindre människor - och pratade med mig! Jag visade hur duktig jag var på att suga på min stortå... Jag testade också på att ställa mig upp själv (tog tag i vagnen och reste mig upp mot ena hjulet) och sedan släppa taget... Det gick bra - kanske för att mamma stod bakom och tog emot mig!?!

Sov gott!
Minna

Farsdag!

Sedan jag skrev sist har pappa hunnit spela två matcher och firats på farsdag - vi tar det från början!

Fredag var en händelserik dag i Jönköping. Det vimlade av poliser och Julia och hennes mamma var en del hos oss - det berodde på ett rån som begåtts och en bil med misstänkt bomb i, som fanns nära där Julia bor. Tur att det inte hände något!
Pappa och Julias pappa var på match i Stockholm - laget spelade mot AIK. Våra pappor vann - igen! Hurra vad de är bra! På kvällen var jag och mamma ensamma och det var meningen att  vi skulle gått på fest på mammas jobb. Fast det ville inte jag... Jag var dödstrött och kinkade så vi stannade hemma... Jag somnade under tiden jag drack välling!

På lördagen kom mormor och vi gick lite på "torget". Hon köpte en mössa till mig! En tjock röd i fleecetyg - jätteskön, den blir bra när det blir kallt. Sedan gick mamma och jag ner på stan. Där träffade vi Sofia A och vi gick lite i affärerna. Tillslut blev jag hungrig och sa ifrån - då vi gick till ett fik och åt. Jag fick välling...
På kvällen badade jag med pappa i badkaret - det är alltid kul! Jag bangade jättemycket på badkarssidan med fisken så pappa fick ont i örat...Hihihi!

 Bada är så kul!

Idag söndag har det varit FARSDAG! Hurra för pappa! Det var min pappas allra första farsdag, så vi försökte att göra den speciell. Vi väckte honom vid halv 9 med lite sång (mamma sjöng mest - jag kunde inte melodin...)  och en present (en biljett till en HV71-match) - han blev glad!
Sedan visade jag honom att jag har lärt mig att "flirta" - man ler och blinkar lite med ögonen... Folk blir så glada när man gör så! Både mormor och morfar skrattade när jag gjorde det hemma hos dem - vi var där och åt söndagsmiddag.
På eftermiddagen sov jag länge och mamma fick väcka mig så att vi hann i tid till pappas match. Idag spelade de hemma mot Warberg och gissa vad? De vann igen! Jag orkade kolla på hela matchen och efteråt fick jag komma ner till pappa en stund. Han var väldigt svettig... Hoppas att han är nöjd med sin farsdag!

kram Minna

 "Heeej....."

Barnvagnsåk, barnlek, babysång...

... och besök har de senaste dagarna var fyllda av! Vi har varit och fikat hos Albin och hans mamma, hos Julia och hennes föräldrar och vi har även varit på stan och ätit lunch med Stella, Minna B och Albin och deras mammor. Julia och jag har träffast varje dag och lekt - både hos henne och hemma hos mig. Kul!

Jag har tränat mycket på att sätta mig upp och nu går det ganska lätt! Det är riktigt roligt att krypa runt och sätta sig upp lite här och där... Balansen blir bättre och bättre och när jag idag trillade baklänges två gånger så var mamma bakom mig första gången och den andra gången hamnade jag i Julias knä!?! Det var tur att dei lindrade fallen!

Vi var och sjöng på babysången i förmiddags och idag var det jättekul att krypa runt på mattan långt bort från mamma. Jag och Julia kollade in alla instrumenten och när det var som roligast kom mamma och hämtade mig... Som tur var tog hon med en liten tamburin som jag kunde spela och tugga på medan vi sjöng. Favoritsången idag var "Hej Minnami ända upp i taket" - det kittlar så gott i magen när mamma hissar upp en högt upp i luften!

Mormor kom och hälsade på ikväll innan jag skulle lägga mig. Det var kul och jag visade hur duktig jag blivit på att sitta. Hon tyckte jag var jätteduktig! Jag har även visat farbror Tobbe i London hur jag far fram i lägenheten - pappa pratade med honom via datorn och han filmade mig med webkameran så Tobbe kunde se mig. Farbror T tyckte att det hänt mycket sedan vi sågs sist!!

Hörs snart igen!
Kram Minna

Dagarna dom går och går...

 ... och det händer saker mest hela tiden!

Pappa har spelat match igen (i söndags) och de vann! Igen! HEJA JIK! Fast pappa fick ont i ryggen efteråt och är lite stel. Kanske det även beror på att jag tar så stor plats i sängen...? När jag sover snurrar jag runt, ligger på mage, på rygg och på sidan. Ibland hamnar till och med fötterna på huvudkudden!
 ZZZZZZZZ

När pappa spelade match i Stockholm var mamma och jag hos mormor och morfar. Jag gjorde mitt bästa för att muntra upp mormor - hon tyckte det var lite tråkigt att morbror Henke åkt till USA på semester. Undrar om han köper något till mig?

Igår måndag var det babysim igen. Det var näst sista gången den här omgången men jag ska fortsätta i "delfingruppen". Det ska bli kul och jag undrar vad vi kommer att lära oss. Simma som delfiner kanske? Jag hoppas inte att det blir för många "trippeldyk" (dyka i från rutchkanan och sedan direkt med två dyk in och ur en ring) som vi testade idag - de var INTE roliga... Det roligaste idag var att sitta på kanten och "ramla i själv"!

Jag har förbättart mig på att sätta mig upp från magläge! Jag upptäckte i måndags att det är mycket lättare att sätta sig upp om man liksom viker in ena benet och sedan trycker sig upp. Det ser kanske lite roligt ut när jag väl sitter med ett ben fram och ett ben böjt bakåt, men det blir ganske stadigt!! Och det är ju ett plus - jag är ju lite vinglig när jag sitter...
 Benet viks in...   ... och vips så sitter man!

I morse var jag väldigt morgonpigg - ett tag... Pappa gick upp med mig vid halv sex (!?!) men vi gick och la oss igen 50 minuter senare och somnade om... Mamma fick väcka mig vid 9.15 så att vi hann med bussen till träningen. Idag var det Julia och hennes mamma som var med på "mammaträningen". Emelie var sjuk och kunde inte komma - synd!

Jag och Julia hade kul ändå - ända tills hon "brottade ner" mig två gånger... Då var det inte lika kul längre! Mamma fick bära mig resten av passet... Jag somnade i bussen hem.
På kvällen var jag hos Julia och lånade gåstolen igen. Det är alltid kul att komma till min kompis! Den här gången fick jag låna den nyare gåstolen och det gick väldigt fort på deras blanka golv! Elisabet var där också och lekte med oss - kul!
När vi kom hem var jag trött fastän jag sovit två timmar på eftermiddagen. Mamma och pappa fick turas om att läsa "Vem gömmer sig på bondgården" flera gånger innan det var dags för sängen. Jag tycker om den boken och pappa låter väldigt rolig när han härmar gåsen...!

Go'natt - vi hörs snart igen!
Minna

Det har hänt...

... en hel del sedan jag skrev sist! Anledningen till att det var ett tag sedan vi hördes är att tiden har inte räckt till och att vi har lite strul med internetuppkopplingen... Men vi tar det i tur och ordning!

Onsdag
Jag tillbringade det mesta av dagen med min kompis Julia. På förmiddagen gick jag och mamma med Julia och hennes mamma till A6. Jag sov hela vägen... Skönt! Vi åkte buss hem och då somnade jag också...
Resten av dagen förflöt lugnt och på kvällen hälsade vi på hemma hos Julia och medan mamma och Tina fikade så lekte Julia och jag med hennes saker. Jag fick en smäll på foten av Julia men det var inte med mening och det gick över fort!

Torsdag - dagen då jag stod själv i hela 6 sekunder!
Jag lyckades med konststycket att stå helt själv i några sekunder innan jag tappade balansen. Första gången var på förmiddagen då mamma och jag var på fika hos en av mammas studiekompisar. Det var många barn där och även några vuxna. Det var mammas kompis Annika (för övrigt Milles och Majas mamma) som släppte mig första gången. Mamma och pappa har ju aldrig försökt så gissa om mamma blev förvånad när jag kunde stå själv - i tre sekunder... På kvällen berättade mamma det för pappa och Julia och hennes föräldrar så det var upp till bevis. Det var då pappa släppte mig som jag stod i 6 sekunder. Jag lyckades också ta två steg när jag föll framåt mot pappa så han tyckte det var dags att börja träna fotboll!?!



Fredag - dagen då jag lyckades sätta mig upp själv från magläge!
Jag vakande upp snorig... Dags för nästa förkylning! BLÄ! Man hinner ju knappt bli av med en förrän nästa kommer... SUCK! Näsan rann hela dagen men det hindrade mig inte från att äta lunch med mamma, Emelie och hennes mamma. Det var kul när Emelie och jag bankade i bordet samtididgt men vi blev båda snabbt uttråkade. Mamma fick äta fort!
På kvällen var vi hos en av pappas lagkamrater och fikade lite och det var där det hände: jag lyckade sätta mig upp själv! För man bara benen tillräckligt långt ut med sidorna (som i "split") så kan man trycka upp sig med armarna. Jag gjorde det några gånger men pappa och mamma fick passa mig lite när jag satt - jag är ju lite vinglig fortfarande!
När vi kom hem ville jag inte alls sova fast jag var trött. Medan mamma var borta en liten stund hann jag ställa till det lite för pappa... Jag råkade äta upp en bit papper, satte den biten i halsen, kräktes två gånger för att få upp pappersbiten (pappa kräktes också då han skulle torka upp - stackarn...), rev ner en kruka med sten och lekakulor - två gånger... Jag somnade inte förrän kvart över 11!

Lördag
Sen natt - sen morgon. Jag vaknade inte förrän vid 9-tiden. Jag har fått en eländig hosta och näsan rinner fortfarande. Mamma och jag gick en lång promenad medan pappa var och tränade. På eftermiddagen var vi hos Julia och kollade på TV (innebandy) Jag fick låna hennes gamla gåstol och det var roligt tills jag trillade igenom den och nästan hamnde på golvet under den... Pappa och jag var själva igen på kvällen när mamma var och kollade på revy. Jag somnade fort men vaknade när mamma kom hem och då var det så roligt att jag inte alls ville sova vidare. Jag låg och vred mig till kvart över 12... Hihi!

Hörs snart igen!
kram
Minna

Träning!

 

De två senaste dagarna har jag pysslat med "träning" av olika slag!?!
Igår, måndag, tränade jag på att flyta med armkuddar på babysimmet. Det var inte så lätt som det ser ut... Det var svårt att hålla upp huvudet så att man inte kom under och svalde vatten! Vi fick också pröva på ett nytt dyk - ett"pop-up-dyk" som innebär att man dyker två gånger efter varandra. Första gången gjorde pappa och jag lite fel, men andra gången så gick det bra. Det var inga problem - det gäller bara att vara med och hålla andan! Den här måndagen dök jag många gånger... Efteråt var jag som vanligt helt slut och somnade innan jag kom hem.

På kvällen var jag och mamma och kollade på när andra tränade. Först tittade vi på när Julias mamma tränade innebandy med de andra tjejerna. Julia var också där! Sedan gick vi och kollade lite på när pappa och hans lag tränade. Fast det var inte så kul - pappa kom bara fram och sa "hej" och gick sen igen. Jag ville ju prata mer med honom så jag blev ledsen och vi fick gå hem... Det var nog bäst så att pappa fick träna ordentligt!

 Emelie och jag i träninglokalen

Idag tisdag var jag och Emelie med våra mammor på "mammaträning". Tyvärr kunde inte Julia följa med för hon var lite snorig. Jag kröp mest runt så mamma fick hålla på och hämta mig nästan hela tiden... Hihihi! Vi träffade Smilla och hennes mamma där och jag pratade lite med henne. Hon är ju så liten, fast hon har vuxit sedan vi såg henne sist.

På eftermiddagen fortsatte jag min krypträning. Det går bättre och bättre och jag testade att krypa under kösbordet. Det var häftigt! Jag prövade också att sitta på knäna vid leksakslådan och det gick ganska bra för att vara första gången. Pappa och mamma var iallfall imponerade!

Imorgon ska jag fortsätta träna - vi får se på vad!?!
Go'natt
Minna