Vilken helg...

...jag har haft! Jag har varit på SPA med mamma, pappa, mormor, morfar och morbror Henke - mitt livs första semester! Vi firade min mormors födelsedag - hon ville inte vara hemma så hon bjöd med oss på en härlig upplevelse...

Äventyret började i fredags, på förmiddagen. Mormor, pappa, mamma och jag åkte i en bil (morfar åkte med Henke som skulle jobba innan de kom till spa-hotellet). Vi började med att åka till ett stort, stort, stort varuhus med en massa, massa, massa saker... Gekås i Ullared - vi fick köa in i affären!?! Sen när vi väl kom in så var det mycket trångt. Så här kul tyckte jag att det var...:
 tråkigt i kassakön i Ullared...
Som tur var så var de vuxna snabba och handlade ganska fort. Det visade sig senare att de handlat mest till mig... Vi kanske inte skulle haft så bråttom?

Vi fortsatte färden (jag sov...) mot resmålet som var Hotell Tylösand i Halmstad, vi kom dit samtidigt som morfar och Henke. Vilket ställe!! Det fanns massor av ytor att åka gåstol på och det fanns många människor att stanna och prata med (och charma...).
På kvällen fick jag följa med till middagen och jag måste säga att jag var duktig medan de andra åt. Det fanns fina lampor i taket att titta på och sedan är det ju alltid kul att slänga ner saker på golvet så att mamma och pappa får plocka upp dem!

Jag bodde med mamma och pappa och morbror Henke och jag försökte inte att väcka honom allt för ofta under natten. Jag hoppas att han inte är arg på mig för jag lyckades kanske inte så jättebra... Han fick öronproppar av mig i present när vi kom till hotellet fast jag tror inte han använde dem!

 vid poolkanten

På lördagen, då mormor fyllde år,  fick jag hänga med ner till spa-avdelningen! Jag fick åka runt i gymmet med gåstolen medan pappa och Henke tränade och sedan fick jag bada i den stora poolen! Två gånger till och med (en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen). Det var lite kallare än vad jag är van vid så det fick bli korta bad, men jag hann visa hur duktig jag var på att dyka! Vi distraherade "vattengympadeltagarna" med ett dubbeldyk (mellan pappa och Henke) och ett dyk från kanten! Hur kul som helst!
  På kvällen var det inte lika roligt att sitta still under middagen som föregående kväll... Pappa, mamma och Henke fick turas om att göra små utflykter med mig för att få tiden att gå. Vi avslutade kvällen i "Biblioteket" där jag hittade en stor pokal som var jättefin... Det var nåt vandringspris (i golf, tror jag) som bland annat Ingemar Stenmark, Jesper Parnevik och Torgny Mogren vunnit. Den var kul att spegla sig i!

 jag och den stora, fina vandringspokalen

Vi åkte hem på söndagen efter frukosten och jag sov nästan hela vägen hem... Jag var jättetrött! Det blir så konstigt med sovtider hit och dit när man är borta och till råga på allt så ändrade de vuxna tiden på söndagmorgonen!?! Vaknade vid 8 men det visade sig att hon bara var 7... Hmmm... Hemresan gick iallafall fort och vi kom hem vid 12.
TUSEN TACK snälla, gulliga mormor för en jättetrevlig helg - den var jättemysig! Det tycker både jag, mamma och pappa!

På kvällen hälsade vi på hemma hos Julia och kollade hur hennes helg utan pappa hade varit. Det var kul att träffas igen och vi lekte länge på golvet.  Jag ville inte alls gå hem när mamma och pappa klädde på mig utekläderna igen... Vi får väl träffas snart igen och leka vidare!

Vi hörs snart igen, många kramar
Minna



Mina kompisar...

26765-24 Min kompis Julia och jag

De senaste två dagarna har jag träffat många av mina kompisar! Som vanligt har mamma varit dålig på att fota oss så tyvärr är inte alla på bild...

Igår träffade jag Lucas, Minna B och Albin. Tvärr så var Stella sjuk och kunde inte komma. Stackarn! Vi var hembjudna till Lucas tillsammans med våra mammor. Vi fick paket av Lucas - en jättesöt bok om djuren på bodgården. Den får mamma läsa för mig innan jag  ska sova. Som alltid så är det jättekul att träffas och den här gången fick jag låna Lucas gåstol. Oj, vad fort den gick!

På eftermiddagen kollade jag om allt var bra med Julia och det var det! Vi har kul ihop... Jag kröp och hon satt. På kvällen var jag , mamma, morbror Henke och morfar på A6 och köpte saker till mormor som fyller år i helgen. Vad vi köpte får jag avslöja när hennes fördelsedag är förbi hon kanske tjuvkollar på den här sidan...

Idag torsdag var det dags för babysång och då träffade jag Mille, Emelie och Stella. Roligt! Det var extra kul att träffa Mille för han har varit sjuk ett tag och så var det hans första gång på sången. Han kröp mest runt...  Idag kunde jag klappa händerna, fast det gick sådär. Man vet ju aldrig när man ska göra det! kanske lika bra att göra det hela tiden? När sången var slut så lyckades jag att "ställa om" från sittande till krypande alldeles själv! Det gick av bara farten! Jag blev helt slut av allt det här så jag somnade nästan med en gång när vi gick hem.

På eftermiddagen träffade vi Julia igen och hon och hennes mamma hängde med oss hem. Jag fick en present! En orange "taggig boll" som är god att bita på. Julia har en gul som jag brukar låna när jag är och hälsar på. Nu har jag en egen - TACK!

Nu hörs vi inte förrän på söndag för jag, mamma och pappa ska åka på en liten weekend-resa med mormor, morfar och morbror Henke. Det ska bli jättekul!

Ha det bra, kramar Minna


Klappa händerna!

Nu kan jag klappa händerna!! Jag har övat i några dagar och idag gick det riktigt bra - pappa och jag klappade i händerna när jag åt mat. Det var kul! Fast jag vägrar att göra det varje gång någon ber mig göra det...

Vädret har varit jättetråkigt idag - snöregn och kallt... Mamma drog på mig en massa kläder ocg tog ut mig i ovädret för hon skulle gympa med andra mammor. Som tur är var även några av mina kompisar där, Emelie och Minna B, så det var helt klart värt besväret! Synd att inte Julia var där också. Vi tre delade på två mattor, men det var mest Minna B som satt på dem - Emelie kröp runt och jag rullade mest. Jag lyckades till och med klämma fingrarna under en stång som mamma använde som vikt... Det gjorde ont! Efteråt var vi trötta och jag somnade som en stock på bussen hem.
När vi kom hem från träningen så hade min farbror Conny kommit. Han är här på besök i några dagar. Vi har lekt lite och det var roligast att störa honom när han kollade på TV.

Idag kom jag på hur man kan få mamma att skratta... Jag smilade upp mig och kisade lite med ögonen och det fungerade varje gång. Hon blev så glad när jag gjorde det och tyckte att jag var jättesöt! Och det var ju det som var meningen...!?!

Sov gott alla vänner, hörs snart igen!

Minna

BVC-besök mm...

Jag och pappa i badet                        Röran som jag fixade i stora rummet...

Idag har vi gjort lite olika saker. På förmiddagen hade min pappa tenta så då gick mamma och jag ut på en liten promenad - och det snöade!!! Till en början var det var roligt att kolla på flingorna, men efter ett tag blev det tröttsamt så jag somnade...

Innan dagens babysim så var vi på BVC(barnavårdcentralen) och hälsade på Ulla. Hon vägde mig (7925 gram), kollade hur lång jag var (71 cm) och kollade om jag hörde bra (vilket jag gjorde). Sedan hälsade vi på hos Julia och hennes mamma Tina och jag passade på att få i mig lite mat innan badet.

Nytt idag på babysimmet var att vi skulle försöka flyta med hjälp av några orange-färgade puffar på armarna. Det gick inte alls bra för mig... jag svalde nästan hela bassängen! Annars var badet roligt. Som vanligt så sov jag länge efter vattenäventyret.

På kvällen följde Julia (och mamma Tina) med till oss och ugicks lite - jag åt gröt. Julia fick smaka på min gröt och även fast hennes mamma sa att hon inte tyckte så mycket om gröt, så åt hon det hon fick!! Undrar om det smakar annorlunda om det är någon annan än ens egen mamma som gjort gröten?

Julia (under bordet) och jag (i stolen) när vi äter gröt!

God natt!

Kram Minna

Regn... och vinst igen!

26765-20 jag och mormor

Vad det har regnat i helgen! Jag och mamma var ute på lördagen i ösregnet - det var skönt att ligga nerbäddad i vagnen för jag märkte att mamma blev jätteblöt trots att hon hade regnkläder på sig.

På lördags förmiddagen var jag med pappa lite på träningen för mamma skulle också träna. Jag satt i Jakobs knä nästan hela tiden och jag skötte mig jättebra, om jag får säga det själv... Det var inte så kul när mamma kom och hämtade mig - jag ville gärna vara kvar!

Det var nog på träningen som jag fick massor med energi för jag somnade inte förrän kl 23 på lördagskvällen när mamma och pappa gick och la sig!! Sen kanske det också berodde på att jag inte sovit så bra under dagen... Istället för att sova körde jag runt i gåstolen och övade på att krypa vilket går bättre och bättre!

Trots det sena sänggåendet så sov jag länge och vaknade inte förrän vid halv 10 på söndagmorgonen/förmiddagen (och jag åt bara lite två gånger under natten) - det gjorde mina föräldrar riktigt glada!! Jag antar att de känner sig utvilade...
Mamma och jag gick och hälsade på Sofia som hade besök av sin brorson Axel. Han är nästan två månader yngre än mig men mycket större! Han var lite reserverad och kanske lite rädd för mig, men jag försökte vara så snäll jag bara kunde. Jag visade att jag har börjat krypa men han ville inte titta på...

På eftermiddagen kom mormor. Hon och jag tillbringade några timmar tillsammans när pappa och mamma var iväg på match. Pappa spelade och mamma satt i sekreteriatet (det är de som håller reda på speltidenoch vem som gör vad på planen...). Mormor gick en lååång promenad medan jag sov i vagnen och sedan lekte vi lite. Jag klarade mig jättebra utan mamma och pappa, men det var jättekul när de kom hem igen! Pappas lag vann igen fast mamma sa att det var en tråkig match - hur kan det ha varit tråkigt, de vann ju! Jag får kolla vad Julia tyckte om matchen, jag hörde att hon var där och kollade.

God natt - imorgon ska jag ringa och gratta J-Södrasupporten Emelie till avancemanget upp till superettan!

Minna


Födelsedagskalas hos morfar

 jag och morfar

Tänk vad veckorna går fort ibland - det är redan fredag! På förmiddagen var jag och mamma en sväng på stan med Julia och Tina. Vi fikade på "Mackmakeriet" och jag tyckte det var kul att sitta i barnstolen och slänga ner min mjukisgroda så att Tina fick ta upp den hela tiden... När vi kom hem var mamma och jag i tvättstugan och grejade med tvätt. Det är så roligt där! massor av golv att åka på med gåstolen, tvättmaskiner som låter och går runt och en sopsäck som prasslar när man åker på den. Idag hittade jag en sunkig golvmopp, men den fick jag inte leka med för mamma...

Efter en lång eftermiddagslur (2½ timmar!) så kom Julia och ville låna min badring. Det får hon gärna - jag vet ju hur roligt det är att använda den! Vi lekte på golvet - jag tränade på att krypa och Julia visade att hon nu kan sätta sig upp från liggande på sidan. Jag är imponerad!

På kvällen var mamma, jag och pappa hos momor och morfar igen för nu skulle vi fira att han fyllt år. Morbror Henke var där också. De stora åt exotosk planka och jag fick smaka lite på några konstiga frukter som inte var speciellt goda - det var väl dock ok med kiwi... Sedan busade jag och morfar med min gåstol. Han knöt fast en träanka på stolen så att den följde efter mig hela tiden samtidigt som den kvackade...Det var lite svårt att förstå vad som egentligen hände där!?! Sedan fick jag låna hans "älgtuta" - en burk som brölar som en älg när man vänder på den - väldigt intressant! Undrar om han använder den när han är i skogen?

God natt!
Minna

Babysång!

26765-17 på babysång  (- sekunden senare ramlar jag omkull och slår i huvudet...AAJJ!)

I natt/morse var inte mamma så glad på mig. Jag vaknade vid 04.00 och tyckte att vi sovit klart! Men det tyckte inte hon... Vi lade oss i arbetsrummet och till slut så somnade jag om - mamma var så envis att jag skulle somna om så jag orkade inte vara vaken... När vi vaknade igen så var mamma gladare - hon fick ju sova ända till 8!

Torsdag betyder babysång och idag kunde jag vara med! Förra veckan var jag ju sjuk... Julia och jag tog sällskap dit och där träffade vi många vi känner; Lukas, MInna B, Albin, Stella, Hugo och Gustav. Emelie kunde tyvärr inte komma - hon höll på att packa inför sin weekend-resa till stugan. Hon har förresten skaffat en egen bloggsida - länk till den finns under länkar på min sida (ut i högerkanten),

Tillbaka till babysången! Vi sjöng de sånger som vi brukar fast idag var det lite trångt. Vi fick vara i den lilla salen och med ca 30 barn och föräldrar så blir det trångt! Fast det gör inte så mycket - vi sjunger bra ändå. Favoritsång/ramsa idag var "Hej Minna nu, ända upp i taket" - det kittlar så gött i magen när man far upp i luften! Jag läste att även Julia tyckte den var bäst. Våra mammor har kanske övat extra på den tillsammans?

På eftermiddagen var jag, mamma och mormor på A6, jag sov nästan hela tiden och vet inte riktigt vad som hände. Jag var dock vaken på IKEA och kunde hjälpa mamma att hålla lite saker som hon köpte. Efteråt åkte vi ut till Hovslätt där mormor och morfar bor. Fika, lek och bus med hunden stod på programmet. Vi ska dit igen imorgon för att gratta morfar med paket - han har ju fyllt år!

Pappa spelade match i Uppsala idag och de vann mot Storvreta! Jippi! Julias pappa gjorde nästan alla målen för JIK - det är tur att han spelar i pappas lag. Jag tycker att min pappa också är bra även om han inte gör så många mål...

Vi hörs snart igen!
Minna

Besök hos lilla Smilla!

På morgonen lät pappa och jag mamma sova lite extra så vi gick upp vid halv 8. Jag brukar ligga i babysittern och filosofera och bita på lite grejer medan pappa/mamma läser tidningen. Pappa brukar alltid lösa suduko-pusslet i JP så mamma har köpt en bok med en massa sådana sifferpussel. Han är duktig på det! Jag tror att inte att mamma kommer bli lika bra som honom hur mycket hon än tränar... Fast det gör inget!

Vid halv tio så gick jag och mamma tillsammans med Emelie och hennes mamma Linda till en arbetskompis till mamma och Linda. Mille och hans mamma skulle också hängt med, men han var sjuk, stackarn! Hoppas han blir frisk snart. Anna, som arbetskompisen heter, har en liten dotter som heter Smilla. Hon är bara två månader gammal och jätteliten och jättesöt! Tänk att man har varit så liten... Tyvärr glömde mamma kameran så jag kan inte visa hur liten och hur söt hon är. Typiskt mamma!
Jag och Emelie lekte på golvet ett tag, men när de stora skulle fika så ville vi också vara med! Sedan försökte Emelie ställa sig upp under en stol, men det gick inget vidare bra. Fast det var roligt att se henne försöka!

När vi gick hem mötte vi Julia och hennes mamma Tina. De hängde med oss hem och var hos oss en stund. Min pappa gav både mig och Jullan frukt! När Julia satt i "matstolen" så åkte jag runt i gåstolen och puttade på matstolen så att pappa missade Julias mun. Jag tyckte det var roligt, fast det tyckte kanske inte Julia... Förlåt Julia, men ibland har jag en massa spring i benen som jag inte kan hjälpa!!

På kvällen åkte jag och mamma ut till morfar som fyllde år idag! Mormor var också hemma och även morbror Henke kom. Vi fikade lite och jag gav hunden lite kex... Hon gillar mig!
Det var på mormor och morfars köksgolv som det otroliga hände - jag tog mina första krypsteg!!!!!! Jag gjorde det bara en gång men jag gjorde det "ordentligt" på knäna och med en hand i taget!! Nu gäller det att fortsätta träna så att det går bättre och bätttre. Någongång ska det väl lossna!

Nu ska jag sova - jag har mina nya sköna "ko-sockar" på mig, dem fick jag av Elisabet igår. De värmer bra, vilket är tur för jag gillar inte att ha täcke på mig...

Go'natt... Imorgon ska vi på babysång, hoppas jag!

Minna


En skön höstdag!

26765-15 Julia, jag och Emelie

När mamma och jag gick upp idag så var det minusgrader ute... Brrr! Det fick mamma att lägga i en åkpåse i min vagn. Tillsammans med fårskinnet så kommer jag säkert inte att frysa! Det gäller också att ha en mössa på sig...

Idag har jag och Julia varit och hälsat på Emelie och hennes mamma. Våra mammor var naturligtvis också med... Hur skulle vi annars ha tagit oss upp för den stora backen? Det var jättekul där, fast vi var alla lite trötta så när vi gick ut i det härliga höstvädret så somnade vi allihop (fast inte våra mammor, förstås!).

När vi kom hem så tog mamma och pappa med mig ut och satte mig i en lövhög för att ta lite fotografier... Vilket påhitt! Jag hade solen mitt i ansiktet så det var inte lätt att posera. Det var också svårt att sitta för det lutade inte. Jag trillade omkull två gånger bland löven men det var bara kul!

På kvällen kom Elisabet och hälsade på. Jag fick sockar! Hon är så snäll... Vi lekte tillsammans och jag övade på att krypa. Jag har kommit på hur man kommer framåt, fast det kan INTE kallas krypning... Så här gör jag just nu: jag står på alla fyra (knän och händer) och så lutar jag mig framåt till jag tappar balansen och trillar framåt. Man hamnar en bit längre fram fast inte så långt. Det blir jobbigt i längden... Jag är dock bra på att parera så att jag inte landar på näsan! Jag får väl träna mer på att våga lyfta händerna, även om jag tycker det är tråkigt att öva. Det är mycket roligare i gåstolen!

Många höstkramar
 
Minna



Fredag, lördag & söndag...

...dags att sammanfatta helgen! Jag har hunnit med en del...

Vi börjar med fredag - då jag vaknade upp vid 9 och var feberfri!! Jippi!! Det innebar att jag fick följa med mamma när hon skulle på tematräff på BVC - det handlade om mat. Där träffade jag flera av mina kompisar: Julia, Emelie och Stella var där. Jättekul! Tillsammans med de andra barnen som var där så babblade vi så högt att våra mammor hade svårt att höra vad träffen handlade om - fniss!! Jag hoppas dock att mamma snappade upp en del så att maten blir bättre - just nu är det inte mycket som är gott...
På kvällen var jag och pappa hos Julia och hennes pappa medan våra mammor tränade. Det var kul för vi racade i våra gåstolar tills Julia blev helt trött!!

Lördag natt vill mamma och pappa helst glömma... Jag var inte speciellt sugen på att sova! Jag sov 3 timmar, var vaken en, sov 3 timmar till och vakande vid 5 och ville sen inte alls sova mer! Då gick pappa och jag gick upp och läste tidningen... Sedan sov vi lite till och gick upp vid 9. Mamma var grinig nästan hela dagen pga av detta! Det blev inte bättre av att hon steg på min gåstol så att den gick sönder och hon blev tvungen att reparera den! Som tur är så gjorde hon det ganska bra - jag märker ingen skillnad!  
                                                              
 (farmor, jag och farfar i deras kök)
Efter pappas träning så åkte vi till farmor och farfar i Vimmerby. Jag hjälpte farfar när han satte upp en grind till trappan. Plastpluttarna var goda att suga på! På kvällen var pappa och mamma bjudna på 30-årsfest och jag skulle vara med farmor, farfar och farbror Conny. Fast det tyckte jag var mindre kul... Ett tag gick det jättebra, men efter ett par timmar tyckte jag att det räckte! Så mamma fick lämna festen i förtid och komma hem till mig... och då var allt bra igen! Det var lite synd om farmor för jag råkade kräkas på hennes byxor. Jag vet inte varför jag blir så ledsen - det är jobbigt! Jag tror dock att det blir bättre med tiden  - jag måste bara kolla upp ordentligt att mamma och pappa verkligen kommer tillbaka till mig när de inte är i närheten...

Jag sov jättebra även om pappa kom hem sent, fast det var lite trångt. Jag och mamma delade på 90 cm... Jag fick plats utan problem, men det var lite jobbgt för henne när jag ville ligga tvärs över sängen! Jag tror att hon sov sådär... När vi satt och åt frukost visade jag att jag kunde leka "titt-ut" med en liten handduk. Alla blev jätteimponerade över att jag kunde hålla upp den framför ansiktet själv! Fast jag tyckte inte det var något speciellt - det finns svårare saker att lära sig...
Innan vi åkte hem hälsade vi på Ester och hennes mamma och pappa. Det är alltid kul att hälsa på där! Hon är 6 månader äldre än mig och kan både gå och prata. Jag har lite att öva på...

Väl hemma i Jönköping igen så träffade jag Julia hos Sofia och Frostis (pappas lags sjukgymnast). J's mamma och pappa var där också. Det var kul att träffa Julia igen! Vi kollade på innebandy på TVn, fikade och lekte med hennes saker!
När vi kom hem så badade jag och pappa i badkaret - det är alltid lika roligt! Idag var det överfullt med vatten så det blev blött på nästan hela golvet... Jag övade lite inför morgondagen - då är det dags för babysim igen!
Simma lugnt - god natt!.                           
/Minna

Sjuk...

26765-12

Vilken tråkig dag! Jag har varit inne nästan hela dagen (fick bara följa med på en kort promenad till affären..) för jag har feber. Åh, vad tråkigt! Vi som skulle gått på sång och på en långpromenad i det sköna höstvädret... Nu blev det till att vara inomhus istället. Jag har sovit en hel del och så höll jag mamma och pappa vakna i natt i ca 1½ timme - det var då febern började. Jag mår inte så dåligt fast jag vill gärna vara nära. Tur att pappa också varit hemma mycket idag...

Det roligaste som hände idag var när jag fick åka i min gåstol ner i hissen till tvättstugan - det var kul att kolla när tvättmaskinerna startade och började gå runt, runt! Där fanns också mycket plats att åka på...

När pappa gått till träningen så busade mamma och jag i sängen - det var kul när hon gjorde grimaser! Vi lekte "titt ut" också. Den leken är jättekul, tycker jag!

Hoppas att jag mår bättre imorgon...
Snuviga hälsningar
Minna

Tisdag och onsdag

26765-11

Igår orkade jag inte skriva... Jag sov inte speciellt bra under dagen så orken räckte inte till! Så jag skriver om båda dagarna idag istället.

TIsdag förmiddag tillbringade jag och Julia på en madrass på ett gympagolv medan våra mammor tränade. Det var många andra mammor och barn där också så det fanns massor att titta på.Det var kul i en halvtimme sedan tyckte jag att det blev långtråkigt... Då fick jag sitta på mammas mage när hon gjorde situps - det var kul! På eftermiddagen gick vi en promenad med Julia och hennes mamma. Det var jätteskönt väder! Vi hämtade ett par HV-biljetter som pappa vunnit i en tävling på Radio Jönköping. Vilken tur han hade!! Mormor kom på besök på kvällen - det var roligt! Hon satt sönder sina glasögon så mamma fick hjälpa henne att laga dem... Stackars mormor!

Idag onsdag så har jag träffat Minna B, Albin och Stella och deras mammor. Lukas var lite sjuk så han kunde inte vara med. Vi promenerade ut till Minna B och som alltid är det väldigt trevligt att träffas! Idag kunde jag sitta på golvet tillsammans med de andra och leka! Det var första gången - jag har inte kunnat det förut.
På kvällen hälsade vi på Julia och jag testade hennes nya gåstol. Den är precis likadan som min! Det var jättekul att åka omkring och knuffa till Julia som satt i sin gamla gåstol, fast jag tror inte att hon tyckte det var lika kul... Jag hoppas inte att hon är arg på mig!

Imorgon ska vi alla på babysång igen - det ska bli kul!

Gonatt!
Minna


"Baddag"

26765-10 (Från vårens babysim-omgång...Då var jag mindre än vad jag är nu!)

Idag har jag varit på babysim igen. Som vanligt var det kul och idag fick vi även pröva på att åka rutchkana och dyka i. Det tyckte jag var riktigt spännande! Nu dyker vi ofta på babysimmet och jag tycker att det är skoj även om man ibland får vatten i ögonen, näsan och munnen...

Eftermiddagen sov jag bort - man blir så trött av att bada, dyka och busa i vattnet med pappa. På kvällen gick jag och mamma till Julia och kollade in hennes nya lekmatta. Hon och jag tränade på att krypa men vi har en liten bit kvar båda två innan det fungerar bra... Mattan var bra att öva på - jag gled inte bakåt som jag brukar!

Idag har jag förresten smakat på mammas hemlagade puréer igen och idag var de helt OK att äta. Förut så fick de mig att kräkas... Hon måste ha kryddat dem med något speciellt den här gången!

Hörs snart igen!
Minna


Söndag hos mormor &morfar

26765-9

Mamma och jag har tillbringat dagen hos min mormor och morfar, även morbror Henke var där! Pappa hade gärna varit med också men han spelade match i Stockholm... Han var borta hela dagen! Det var tur att de vann!! HEJA JIK!

Jag har fått en gåstol till som jag har hemma hos mormor och morfar. Den var riktigt "servad" för den gick som bara den!! Morfar hade smort hjulen ordentligt. Jag busade en hel del med Henke och de andra, fast när mamma tänkte åka och träna så blev jag jätteledsen... Hon fick helt enkelt stanna kvar! Jag har lite svårt just nu att vara utan mamma och/eller pappa - det kan jag inte rå för!! Vi får hoppas att det går över snart...

Hörs snart igen!

Minna


VINST!!!

                                                                      

Farsan och hans grabbar vann idag, men jag orkade inte fullfölja hela matchen. Jag och mamma knallade hem efter två perioder, jag var toktrött. Ärligt talat tyckte jag att pappa kunde följa med då, han såg ganska trött ut också... Jullans pappa gjorde mål, det tyckte jag var jättekul. Varför gör inte min pappa några mål? Tycker om honom ändå i och för sig.

Idag har jag och mamma gått ganska mycket. Först gick vi ända ut till mammas jobb på Råslätt för att hälsa på, sedan gick vi tillbaka också. På vägen hem hälsade vi på min kompis, hon heter Minna precis som jag men hon heter Bååth i eftenamn. Jag tror att mamma kommer somna ganska gott inatt efter allt promenerande idag.

Nu måste jag knoppa, det är ju en dag imorron också. Då ska jag och mamma med mormor Bibbi till Gnosjö.

Tjingeling

Minna

6 oktober

Torsdagen gick snabbt.... På förmiddagen var vi på babysång med en massa andra bebisar och deras mammor och/eller pappor. Det var jättekul! Vi sjöng och dansade lite - en halvtimma går fort om man har trevligt... Bästa sången idag var "Prästens lilla kråka". Det var kul att "slinka ner i diket"!?! Det var också roligt att kolla på Julia när hon "spelade" maracas - hon sjöng för oss alla!

Efteråt följde Lucas, Minna B, Albin och Stella med mig hem - deras mammor också förstås! Vi lekte på golvet med alla mina leksaker medan de stora fikade och pratade. Det var kul att träffas igen och efteråt var jag jättetrött! Jag sov länge i vagnen...

På kvällen var jag och Julia och kollade på våra pappors träning, fast min pappa var inte med... Han har lite ont i nacken så han fick vila. Vi hoppas att han är friskare imorgon för då är det seriepremiär och då vore det ju kul om vi fick se honom på planen! Jag hoppas att jag orkar se hela matchen - den börjar så sent... Hjälp mig hålla tummen för att det blir vinst!

Hörs imorgon igen!
Minna

Kanelbullens dag!

26765-4

Det firade vi genom att baka bullar tillsammans med Julia och hennes mamma Tina. Även Elisabet var med och höll ordning på oss små... Mycket trevligt!

/Minna


Post!

26765-4

Idag fick jag ett vykort med posten! Äntligen kom det ett kort från min farbror Tobbe som bor i London just nu. Han har lovat att skicka ett vykort i månaden och hittills har jag fått 3 stycken sedan i juni... Antar att han har fullt upp!?!

Måndagar betyder babysim och idag tyckte mamma att jag var tillräckligt frisk för att vara med! Det var jättekul! Det spritte i benen redan i omklädningsrummet och när pappa busade med mig i bassängen så blev hela magen full med lyckoskrik!! Jag dök flera gånger och bäst var att dyka mellan pappa och mamma...

På eftermiddag/kvällen var mamma och jag hos mormor och morfar. Där kom jag på hur man smart blir av med det man inte vill äta upp själv - man sticker helt enkelt ner handen utanför barnstolen och vips! så tar hunden hand om det!! Det tyckte jag var jättekul och det funkade varje gång jag höll ut mitt uppblötta smörgåskex...

Min kompis Julia har nu skaffat en egen bloggsida och en länk till hennes sida finns under "Länkar". Hon var och hälsade på en stund idag medan hennes mamma var och drog ut en tand.

Hörs snart igen!

Minna


Sköna söndag...

26765-2

... kan man kalla det! Idag har jag, mamma och pappa gått tipspromenad i Bankeryd med familjen Nyström. Det var en skön promenad och jag sov större delen. Morsan och farsan hade olika sätt att tackla tipsfrågorna; mamma tänkte efter och valde det alternativ som kändes mest rätt medan pappa körde system... Vi får se vem som får flest rätt. Tänkte svara på barnfrågorna men orkade inte... De verkade svåra!

När vi åkte hem fick vi med oss en stor kasse med leksaker som Joel och Hannes inte  längre använder så nu finns det massor av saker att sprida ut på golvet som mamma och pappa kan snubbla på... TACK!

På kvällen fortsatte jag att öva på att krypa medan det var fotboll på TVn (pappas "polare" spelade...). Jag fattar inte hur krypandet ska gå till! Just nu kommer jag upp på knäna jättelätt och står på alla fyra och gungar. Benen kan jag flytta lite på framåt,  men hur jag sedan ska flytta med armarna har jag inte riktigt klurat ut... Jag får väl kolla med Stella och Mille som har "den rätta knycken"!

Hörs snart igen!

Minna



Tjena alla monsterdiggare...

Nu har jag precis dragit igång min bloggsida, eller rättare sagt så är det ju faktiskt min mamma och pappa som gör det mesta. Det viktigaste är ju att den kommer att handla om mig, men ska nog låta morsan och farsan var med på ett hörn också annars kanske de blir sura...

Idén fick jag efter att mina stora polare Janne, Zeke och Sula hade dragit igång sina bloggar. Tänkte att detta kunde vara ett ypperligt sätt att låta min släkt och mina vänner få reda på vad som händer i mitt liv. Hoppas också att mina andra kompisar Jullan, Albin, Lucas, Stella, Minna B, Emelie och Mille också kan hänga på så vi får vårt alldeles egna blogg-gäng.

Här på min bloggsida kan man se vilka hyss jag tar mig för, hur jag mår och andra saker som kan vara av intresse för de som vill veta.

Nää, nu ska jag gå och trycka i mig lite käk (välling) och snarka en liten middagslur.

Jag hör av mig snart igen

Minna