Min sommar

Nu var det VÄLDIGT länge sedan jag skrev, men det har ju varit sommar och då kan man ju inte sitta inne och skriva… Då gäller det att vara ute så mycket som möjligt!!!

 

Juni och juli månad har gått snabbt och vi har njutit av det fina vädret och gjort en massa saker – det här har hänt…:


 

# Pappa har jobbat mycket – han jobbar på Dagab och där är det kallt som i ett kylskåp. De senaste veckorna har han börjat jättetidigt på morgonen (5) men å andra sidan så kommer han hem vid 2 på eftermiddagen. Då han trött fast han orkar busa lite med mig i alla fall! Hihi!

 

# Eftersom pappa jobbar nästan hela tiden så har jag och mamma varit en hel del i sommarstugan hos mormor och morfar. Där gillar jag att vara! Det finns vatten (i sjön och i min egna pool), gungor, sand (på stranden), gräsmatta och morfars bil och en andra massa roliga saker att pyssla med! Det har mest varit sol, men det regnade en dag så jag fick testa mina stövlar i alla fall en gång!

Morfars bil är kul att leka i...       Kan det bli bättre än så här?

# Jag har badat mycket – inte bara i poolen hos mormor och morfar, utan även i Axamo och i Vättern. Jag tycker om att bada och greja vid strandkanten, gärna med någon/några kompisar. Allra roligast är när mamma eller pappa busar och ”drar” runt mig i vattnet! Det kittlar så gott i magen!

Axamobadet    Vätterstranden    
 Jag & morfar i min pool


# Jag har sovit själv, utan mamma och pappa i närheten, för första gången nu i sommar. De var på bröllop (Jakob och Sofia gifte sig – jag var med och kollade i kyrkan) och då var jag i stugan med mormor och morfar. Det gick jättebra!

 

# Vi har varit lite sjuka. Först så hade jag ”tre-dagars-feber” (feber i fyra dagar med efterföljande utslag på magen), sedan fick jag eksem i händerna (råkade ta i en näckrosstjälk…- usch, vad det kliade!), efter det drabbades jag av någon magbakterie och sedan tappade jag skinn på händerna och under fötterna. Nu har jag dock varit frisk medan mamma och pappa fick den där magbakterien som jag hade. Ett tag kändes det som om det aldrig skulle ta slut, men tillslut blev det bättre! Nu ska vi försöka hålla oss friska…

 

# Vi har varit i Malmö och hälsat på farbror Tobbe och Evelina. De bor nära en park där det finns både lekpark och levande djur som kaniner, getter, sköldpaddor och en känguru. Vi var på stan (det tyckte inte jag var så roligt, men jag fick många kex!), grillade på gården och kollade in Östra Hamnen. Det var en mysig helg! Det var dock långt att åka dit, fast det märkte inte jag så mycket av för jag sov både dit och hem…!?!

I lekparken hos Tobbe & Evelina

 

# Julia och jag har varit på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Våra mammor och min farmor var också med (pappa och Julias pappa var och fiskade med farfar). Det var jättekul att springa runt bland och inuti de små husen – det var precis lagom stora för oss små! Efteråt var jag helt slut och somnade i vagnen när vi gick hem…

"Julia-Ida" och "Minna-Emil"
 
De små husen passade mig och Julia perfekt!?!

Vi passade även på att bada i farfar och farmors pool! Det var kallt men kul! Jag började hacka tänder fort men Julia frös inte lika mycket så hon kunde vara i längre. Orättvist! Det dröjer förresten länge tills jag ser Julia och hennes familj igen – nu åker de till Schweiz där Julias pappa ska spela innebandy. Det tycker jag är tråkigt… SUCK!

 

# Jag har lärt mig en hel del nya ord och sånger, men det får jag berätta mer om en annan gång. Jag kan avslöja att jag kan säga mitt namn perfekt och att den absoluta favoritsången som jag helst vill lyssna på är ”Zlatan-sången”. Pappa hittade en perfekt sida på Internet (kolla in sidan du också) så nu kan jag lyssna och titta på musikvideon till hur många gånger som helst! Jag är jätteduktig på att själv reglera ljudet på högtalarna…! 
Det finns så mycket att lära och jag suger åt mig som en liten tvättsvamp!? Nyfiken är jag också – annars får man ju inte veta något! En sak av alla saker jag undrar, är hur många det egentligen är som läser det jag skriver här på bloggen… För att stilla min nyfikenhet (och mammas…) så kan du väl gå in på ”Kommentarer” som du hittar under detta inlägg och bara skriva något kort! Det räcker med ett litet ”hej”…

Jag skulle bli jätteglad! 

 

Hörs snart igen,

kramar från en nyfiken Minna